Hoogteverschil tuin

Hoogteverschil tuin

Wat te doen als er een hoogteverschil is in uw tuin? Het is meestal niet mogelijk om de hele tuin te egaliseren tot hetzelfde niveau. Dit om de simpele reden dat een hoogteverschil nu eenmaal een gegeven is. Andersom kan ook, want soms is het juist een wens van de bewoners om een hoogteverschil aan te brengen in de tuin. Ook dat is mogelijk. Tom van den Heuvel heeft veel ervaring om zo’n klus naar wens te kunnen uitvoeren.

Op de foto’s hiernaast ziet u een tuin met hoogteverschillen. U kunt zien dat de houten wand aan het rotten is en dus het hoogteverschil niet meer kan ondersteunen. Deze houten wanden heeft hij vervangen door betonnen L-  elementen. De tuin heeft nu weer de uitstraling die hij verdient en is ook weer veilig toegankelijk. De betonnen wand is oersterk en het kan er weer jaren tegenaan! Wilt u meer weten over wat hij allemaal voor u kan aanleggen? Bekijk dan ook eens de pagina aanleg.

Opladen, afvoeren en storten

Eerst is Tom van den Heuvel begonnen met het uitgraven van de verrotte houten wanden. Dit hout wordt meteen opgeladen en afgevoerd. Hij zorgt tevens voor het storten volgens de wettelijk geldende regels. Zo is de tuin vrij is van afval en kan er begonnen worden met het voorbereiden en aan brengen van de L- elementen. Deze voorbereiding begint met het juiste graafwerk om de L- elementen te kunnen plaatsen op ge gewenste hoogte.

L-elementen plaatsen

De L-elementen worden ingegraven met de voet van de L onder de grond. Hierdoor komt er zand op de voet en zal het element extra stevig blijven staan. Er wordt nog een laagje beton van 15 à 20 cm aangebracht als extra versteviging. Tot slot wordt de grond tegen de elementen aangebracht en ontstaat er een stevige betonnen wand op de gewenste hoogte. Dit is een voorbeeld van een duurzame en onderhoudsvrije oplossing voor het hoogteverschil in deze tuin.

Tuinwerk rondom Venlo

Tom van den Heuvel te Venlo kan meer voor u betekenen op gebied van tuinwerk:

 

Wilt u een tuin aanleggen?

 

Neem vrijblijvend contact op voor al uw tuinwerk in Noord en Midden Limburg.

Grindpad aanleggen of grasmatten leggen maar ook het verwijderen van struiken, et egaliseren van oppervlaktes en het afvoeren van groenafval zijn vaak uitgevoerde werkzaamheden.

Geen opdracht is voor ons te groot of te klein!

Volg ons ook op Facebook

tuinen aangelegd

m³ graafwerk

kopjes koffie

%

tevreden klanten !!