Grasmatten leggen

Grasmatten leggen in tuin

Een klant in Tegelen wilde graag een klein terras en een trampoline voor de kinderen in zijn tuin. De rest van het oppervlak wilde hij graag laten beleggen met grasmatten. Het voordeel van deze grasmatten is dat de tuin meteen gebruiksklaar is. Dus geen gedoe met inzaaien, sproeien en wachten totdat er eindelijk een grasmat ligt.

Tom van den Heuvel verzorgt het hele proces, van het verwijderen van het oude gras tot het uitrollen van de grasmatten. Uiteraard zijn er heel wat stappen in dit proces en is vooral zijn deskundigheid hierbij van groot belang. De grasmatten moeten zorgvuldig worden aangelegd zodat dat het gras ook daadwerkelijk kan wortelen en er dus een gezond grasveld ontstaat. Als eerste zorgen wij ervoor dat de tuin egaal is en het hoogteverschil met het terras is opgevuld. Dit doen wij met bemeste teelaarde, een schone zwarte grond die extra bemest is voor het aan te leggen gras. De teelaarde wordt ingefreesd waardoor de toplaag een mengsel wordt van de oude en nieuwe grond. Deze laag wordt meerdere malen in dit proces geëgaliseerd en uiteindelijk afgeharkt. Tot slot worden de grasmatten uitgerold en als alles netjes ligt dan wordt het gras nog een keer afgewalst. Wilt u meer weten over wat wij allemaal voor u kunnen aanleggen? Bekijk dan ook eens de pagina aanleg.

Afvoeren gras en grond

Als eerste wordt het oude gras afgeschraapt met de graafmachine. Deze grond en het gras wordt ook door ons afgevoerd zodat het afval meteen weg is. Als dit voorbereidende werk is gedaan dan kan het echte werk beginnen. Wij graven het gat voor de trampoline, voeren nieuwe, bemeste grond aan en egaliseren de tuin. Wij zorgen ervoor dat de juiste ondergrond voor de grasmatten én voor het terras wordt aangelegd.

Aanleg bestrating

Een terras, ook al is het klein, moet goed worden aangelegd en moet na jaren nog steeds mooi strak liggen. Tom van den Heuvel graaft het oude terras af en zorgt ervoor dat het nieuwe terras via een waterpaslaser weer op de goede hoogte wordt gelegd. Wij leveren het straatzand, zorgen voor het egaliseren en verdichten van de nieuwe onderlaag alvorens het terras wordt gelegd. Bij de bestrating gebruiken wij opsluitbanden die ook nog eens aan de buitenzijde worden afgesmeerd met beton om te voorkomen dat het terras gaat verschuiven.

Tuinwerk rondom Venlo

Tom van den Heuvel te Venlo kan meer voor u betekenen op gebied van tuinwerk:

 

Wilt u grasmatten leggen?

Neem vrijblijvend contact op voor al uw tuinwerk in Noord en Midden Limburg.

Grindpad aanleggen of grasmatten leggen maar ook het verwijderen van struiken, et egaliseren van oppervlaktes en het afvoeren van groenafval zijn vaak uitgevoerde werkzaamheden.

Geen opdracht is voor ons te groot of te klein!

Volg ons ook op Facebook

grasmatten gelegd

m³ graafwerk

kopjes koffie

%

tevreden klanten !!